SPAANSE GEHAKTBALLETJES

Gehaktballetjes op z’n Spaans, met een salade van geraspte wortel en sinaasappel.

2 personen | 15-30 minuten | hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 400 gram wortel
  • citroensap
  • 1 sinaasappel
  • 10 olijven
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Maak de wortels schoon en rasp ze.
  2. Meng het citroensap door de geraspte wortel.
  3. Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil.
  4. Schil de sinaasappel en snijd hem in kleine stukjes. Vang het sap op.
  5. Meng de sinaasappelstukjes, wat geraspte schil en het sinaasappelsap door de geraspte wortel en zet even weg.
  6. Snijd de olijven klein.
  7. Meng het gehakt met de helft van de olijven, het uitgeperste teentje knoflook en peper. Vorm er kleine balletjes van.
  8. Bak de gehaktballetjes in de hete margarine bruin.
  9. Voeg de tomatenblokjes, de rest van de olijven en wat peper toe. Stoof het vlees in 10 minuten gaar.
  10. Serveer de wortelsalade en het brood erbij. 

Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik: Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.

BRON: voedingscentrum.nl