Gehaktballetjes op z’n Spaans, met een salade van geraspte wortel en sinaasappel.
2 personen | 15-30 minuten | hoofdgerecht
Ingrediënten
- 400 gram wortel
- citroensap
- 1 sinaasappel
- 10 olijven
- 200 gram rundergehakt
- 1 teentje knoflook
- peper
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- 4 volkoren boterhammen
Bereiding
- Maak de wortels schoon en rasp ze.
- Meng het citroensap door de geraspte wortel.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil.
- Schil de sinaasappel en snijd hem in kleine stukjes. Vang het sap op.
- Meng de sinaasappelstukjes, wat geraspte schil en het sinaasappelsap door de geraspte wortel en zet even weg.
- Snijd de olijven klein.
- Meng het gehakt met de helft van de olijven, het uitgeperste teentje knoflook en peper. Vorm er kleine balletjes van.
- Bak de gehaktballetjes in de hete margarine bruin.
- Voeg de tomatenblokjes, de rest van de olijven en wat peper toe. Stoof het vlees in 10 minuten gaar.
- Serveer de wortelsalade en het brood erbij.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik: Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.
BRON: voedingscentrum.nl