DE WEEK VAN HET GELD 2022

De week van het geld (21-27 maart 2022) wil geldzaken zo breed mogelijk bespreekbaar maken. De hele week vinden er allerhande activiteiten plaats, gericht op het onderwijs en het brede publiek.

Ook de dienst budget- en schuldhulpverlening van OCMW Brugge doet actief mee aan De Week van het Geld. Deze week ging in het Vrij Handels- en Sportinstituut onze workshop ‘Straks jij, je eigen budget op een rij!’ door. Tijdens de workshop ontdekken laatstejaars in de middelbare school wat het leven zoal kost.

Dit schooljaar gaan er een 60-tal workshops door. We bezoeken met onze workshop zowel het voltijds secundair onderwijs , het buitengewoon secundair onderwijs en het deeltijds beroepssecundair onderwijs.

Enkele opvallende uitspraken van studenten na de workshop:

  • Het leven is duur
  • Eindelijk iets geleerd wat nuttig is!
  • Zoek een partner (Peugeot Partner)
  • Nog een paar jaar hotel mama is de boodschap
  • Het is een kwestie van je verstand te gebruiken
  • Koop BONI
  • Besparen op kleine dingen: kraanwater en verluchten

Bewust omgaan met geld is een fikse opdracht, maar als je er vroeg mee begint, sta je sterker in het leven. Wie meer wil weten over de gratis workshops voor zesdejaars in het middelbaar, die vindt alle info op straksjij.be