SMARTPHONE VEILIG OPLADEN

De batterijen van je smartphone, laptop of tablet ’s nachts opladen? Handig, want dan kan je de volgende dag zo weer aan de slag. Toch is het geen goed idee. Wist je dat je apparaten door de warmteontwikkeling vuur kunnen vatten, en dat het risico op brand groter wordt wanneer je geen originele oplader gebruikt?

We staan onvoldoende stil bij het feit dat onveilig opladen een oorzaak van woningbranden is. Een verkwikkende slaap ’s nachts moet enkel je eigen batterijen opladen, niet die van je elektrische toestellen.

Waarom is ’s nachts opladen nu zo gevaarlijk? Wanneer we slapen ruiken we niet en merken we gevaar dus minder snel op.

De belangrijkste tips zijn:

  • Laad je apparaten alleen overdag op, verlies ze niet uit het oog en kies voor een ruimte waar een rookmelder aanwezig is. Rookmelders vormen immers een eenvoudige en doeltreffende bescherming bij het begin van brand.
  • Laad het toestel op met de originele lader en op een onbrandbare ondergrond.
  • Wanneer de batterij van je toestel is opgeladen, trek je de lader uit het toestel.

Deze en andere tips vind je terug op www.speelnietmetvuur.be