WINTERAPERITIEF

Warme kruidige appelsap. Smaakvol en ideaal voor een koude winterdag.

Warm appelsap is al lekker op zich. Met wat gember, kaneel of kruidnagel smaakt het nog beter. Voeg gewoon de specerijen toe die jij lekker vindt. Je kan ook variëren en deze drank met appelkersensap of perensap maken. Het is het lekkerste als je voor een sap zonder toegevoegde suikers kiest. Net weer even anders. Genieten maar!

Ingrediënten 4 personen

1,2 liter troebel appelsap
6 kruidnagels fijngestampt in een vijzel (optioneel)
2 koffielepels kaneel (optioneel)
2 cm verse gember, geschild en geraspt (optioneel)

Bereidingswijze

Doe het appelsap met de specerijen in een kookpot en verwarm het op een laag vuur. Eens het appelsap begint te koken, mag je het van het vuur halen. Zeef nu eerst het appelsap of giet het door een klein theezeefje in de bekers. Mmmmm!