WEEK VAN HET WITLOOF

Tijdens de Week van het Witloof, van 1 tot 7 februari, wordt witloof in de spotlights gezet. Geniet van deze heerlijke Belgische groente.

Witloof is een topgroente met heel wat mogelijkheden. Wat dacht je van witloofkroketje? Een heerlijk en origineel aperitiefhapje waarmee je iedereen zult verrassen!

Ingrediënten (4 personen)

  • 3 stronken witloof
  • 300 g gehakt
  • 2 el rozijnen
  • peper
  • zout
  • 2 eieren
  • 200 g paneermeel
  • 30 g bloem
  • boter
  • 1 el notenmengeling

Bereiding

  • Snij het witloof zeer fijn. Stoof aan in een klontje boter en kruid af met peper en zout. Laat achteraf een beetje uitlekken.
  • Hak de noten fijn.
  • Meng het witloof met het gehakt, de rozijnen en de notenmengeling. Voeg een ei toe en kruid met peper en zout.
  • Maak balletjes of worstjes van de mengeling.
  • Doe de bloem, een losgeklopt ei en de panko elk in een kommetje of diep bord en zet ze naast elkaar.
  • Wentel de balletjes of worstjes in de bloem, dan in ei en dan in de panko.
  • Bak een 5-tal minuten af in de frituur op 160°c.

 

BRON: LEKKER VAN BIJ ONS