VERNIEUWDE V-TEST

Vorig jaar maakten zo’n 1,2 miljoen gezinnen en zo’n 60.000 kleine bedrijven gebruik van de V-test om na te gaan welk energiecontract voor hen het meest voordelig was. De Vlaamse Energieregulator VREG lanceert nu een nieuwe gebruiksvriendelijkere versie.

Kortingen inbegrepen
Wie de V-test doet, ziet nu ook kortingen en bijkomende diensten die energieleveranciers aanbieden. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat er soms voorwaarden aan kortingen vasthangen of dat die enkel gelden voor de energieprijs en niet voor de heffingen en taksen op je factuur.

Gebruiksvriendelijker
De moeilijk te interpreteren symbolen uit de vorige V-test worden overboord gegooid. Dankzij een zoekfilter kan je nu eigen voorkeuren instellen. Ook kan je aanduiden welke voorwaarden je al dan niet wenst bij een contract. Zo krijg je een overzicht op maat.

Geen oude contracten meer
De oude V-test leverde soms contracten op die niet meer bestonden, doordat de test enkel in het begin van de maand werd aangepast. Nu zal men de V-test indien nodig ook doorheen de maand aanpassen. Daardoor zullen contracten die in het midden van de maand gelanceerd of geüpdatet worden, ook snel in de V-test worden weergegeven.

Doorverwijzing naar de juiste websites
Wie de V-test heeft doorlopen, krijgt een aantal contractvoorstellen. Vanaf nu staat daarbij ook een link naar de tariefkaart van dat contract. Op die tariefkaart kan je alle details over het contract terugvinden. Bij elk contractvoorstel zal bovendien de link naar het contract op de website van de leverancier staan.

Gegevens bewaren en delen
Een laatste toevoeging is dat je nu ook gegevens en zoekfilters kan bewaren op de website van de V-test. Zo kan je de V-test makkelijk herhalen en moet je niet telkens dezelfde gegevens invullen. Je kan de link naar je persoonlijke gegevens ook gemakkelijk delen en de resultaten van de V-test doormailen.

Zelf eens proberen?
De V-test van de VREG vind je hier.

BRON: VREG