CARD STOP: ANDER NUMMER. ZELFDE REFLEX.

Een nieuw nummer voor Cardstop: 078 170 170.

 Het nieuwe nummer 078 170 170 treedt vandaag in werking. Het is een ‘gewoon’ nummer zonder bijkomende kosten. Het oude nummer 070 344 344 zal evenwel de komende jaren nog in gebruik blijven om een vlotte omschakeling naar het nieuwe nummer te garanderen.

Het nieuwe nummer is eveneens 24/7 bereikbaar, in het Nederlands, Frans en Engels, en laat je toe om verschillende betaalinstrumenten (debet- en kredietkaarten, lunchpasses, tankkaarten, …) uitgegeven door Belgische betaal-, krediet- en financiële instellingen te blokkeren. Ook aan de bereikbaarheid van het nummer verandert er niets: het nummer blijft gemakkelijk te bereiken vanuit het buitenland (+32 78 170 170).

 Wanneer bel je naar Card Stop?

Je neemt telefonisch contact op met de diensten van Card Stop bij diefstal of verlies van je debet- of kredietkaart. Card Stop blokkeert je betaalkaarten.

Ook wanneer je je kaart nog in bezit hebt en je bepaalde verrichtingen op je rekeninguittreksels niet herkent of als je je persoonlijke pin- of responsecode hebt doorgegeven aan een oplichter, bel je naar Card Stop en naar je bank. Sinds vorige maand heeft de website van Card Stop een nieuwe pagina, waar alle contactinformatie per bank terug te vinden is: https://cardstop.be/nl/home/ik-wil-blokkeren/Blokkeer-via-uitgever.html

 In 2021 ontving Card Stop 824.127oproepen. De meeste oproepen werden geregistreerd tijdens de maanden juli en september en gebeuren voornamelijk wanneer klanten hun kaart verliezen (68%), maar ook wanneer ze zijn opgelicht via het internet (25%) of in geval van diefstal (8%) door pickpockets of carjackers.

Bron: Febelfin