ZELF LATTE MAKEN

Een latte (of caffè latte op z’n Italiaans) is een combinatie van koffie en veel melk. Een koffie verkeerd met een iets hippere naam dus. Hoe maak je zelf zo’n latte en wat heb je allemaal nodig?

Ingrediënten voor 2 latte’s

  • 400 ml koffie. De traditionele latte wordt gemaakt met espresso, maar gewone koffie kan ook perfect. Je mag hem dan wel extra sterk maken.
  • 250 ml melk. Best gebruik je volle melk, want die zorgt voor een romige smaak.

Bereidingswijze

  • Warm de melk op in een steelpannetje en klop ze schuimig met een garde. Heb je een melkopschuimer, dan kan je die gebruiken.
  • Doe de koffie in een tas of glas en giet hier de warme melk bij. Houd het schuim tegen met een grote lepel zodat het achterblijft in het pannetje en schep dit als laatste apart op je latte. Klaar!

Tip: Geen garde of melkopschuimer bij de hand? Doe de melk koud in een pot met deksel (bijvoorbeeld een confituurpot) en schud een minuut lang zodat er veel schuim op komt. Zet de melk daarna in de microgolfoven op de hoogste stand tot het schuim helemaal bovenop de melk komt te liggen. Zo’n 30 seconden is voldoende; de melk mag niet koken.