PAPIERLOZE VOORSCHRIFTEN

Vanaf 15 september heb je niet langer een papieren voorschrift nodig om je medicatie op te halen in de apotheek. Je zal je voorschrift dan ook digitaal kunnen beheren. Dat is echter geen verplichting, als patiënt kan je er dus nog steeds voor kiezen om ook een voorschrift op papier mee te krijgen na een doktersbezoek.

Vanaf 15 september heb je verschillende mogelijkheden om je voorgeschreven medicatie op te pikken bij de apotheek:

  1. Je kunt blijven kiezen voor een papieren voorschrift dat je kan afgeven aan je apotheker.
  2. Je kunt vanaf nu ook kiezen voor een volledig digitaal voorschrift. Je krijgt dan geen voorschrift op papier meer mee, maar je toont je voorschrift via een app op je smartphone of tablet aan je apotheker. Je vindt je voorschrift ook terug op www.mijngezondheid.be.
  3. Als je een digitaal voorschrift hebt, kun je je medicatie ook via je elektronische identiteitskaart afhalen bij je apotheker. Deze leest je identiteitskaart in waarna hij toegang heeft tot je voorschrift.

Het Vlaams Patiëntenplatform maakte een handig overzicht dat je wegwijs maakt in de nieuwe mogelijkheden. Je vindt het terug op hun website. Ze vertellen ook meer over de extra functies die samengaan met de digitale opties zoals de mogelijkheid om je geneesmiddelen op voorhand te reserveren bij de apotheek.