POP-UP BUDGETHUIS IN BRUGGE

BIZ Noord-West-Vlaanderen, Wieder vzw, OCMW Brugge & Bruggen voor Jongeren zetten samen in op financiële educatie voor jongeren en kwetsbare doelgroepen in Brugge. 

Van 13 september 2021 tot en met 19 november 2021 kan je deelnemen aan de WAKOSTA?! Budgetbeurs in een POP-UP budgethuis óf een workshop Straks jij, je budget op een rij aanvragen in je klas.

De WAKOSTA?! budgetbeurs is een ervaringsparcours waar deelnemers op een interactieve manier ondergedompeld worden in verschillende aspecten van zelfstandig leven en de financiële gevolgen van de keuzes die ze maken.

Deelnemers doorlopen het parcours aan de hand van een concreet personage en worden uitgedaagd om hun budget in evenwicht te houden. Een professioneel begeleider loodst hen doorheen verschillende thema’s zoals wonen, energie, dagelijkse kosten, media, vrije tijd, …

Het parcours duurt ongeveer 2u45.

De WAKOSTA?! Budgetbeurs staat van 13/09/21 tem 19/11/21 opgesteld in de Raamstraat 12, 8000 Brugge. Je kan gratis langskomen met een groep (max 10 deelnemers).

Stuur een mailtje naar femke.wardenier@cawnoordwestvlaanderen.be om je bezoek in te plannen.


Ook tijdens het schooljaar 2021-2022 kunnen Brugse secundaire scholen de workshop ‘Straks jij, je eigen budget op een rij!’ voor laatstejaarsstudenten laten doorgaan in hun klas. Klik hier voor meer info.