ONDER NUL GAAN

Blijft ook sedert 1 juni 2021 een slecht idee.

Onder nul gaan bij de bank werd vanaf 1 juni 2021 ‘een beetje goedkoper’. Als je onder nul gaat sluit je een consumentenkrediet af mét bijhorende hoge rentevoeten. Een kredietopening valt onder de wet op de consumentenkredieten en daar mogen kosten op worden aangerekend.

De rentevoeten van een consumentenkrediet liggen hoog. Vandaag mag er maximaal 9,5 procent rente aangerekend worden tot een bepaald geleend bedrag.

Het zijn de kosten die de bank mag aanrekenen wanneer je onder nul gaat die gewijzigd zijn. Officieel heet dat het maximale jaarlijkse kostenpercentage (JKP). Dat is nu wat goedkoper geworden omdat de marktrente ook daalt. Concreet zal je dus wat minder betalen als je met je zichtrekening onder nul gaat. De kosten die je betaalt wanneer je onder nul gaat lopen snel op.

Ons advies? Blokkeer de optie om met je rekening onder nul te gaan.