Een topper uit de Griekse keuken, met komkommer als hoofdingrediënt.
Wat heb je nodig?
- 1 komkommer
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- sap van 1 citroen
- 500 ml Griekse yoghurt
- 1 el olijfolie
- 1 el fijngehakte dille (eventueel ook munt)
- Peper en zout
Tzatziki maken in 6 stappen
- Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
- Rasp de komkommer.
- Doe de geraspte komkommer in een vergiet en laat goed uitlekken.
- Pers de knoflook, hak de dille en munt.
- Doe de Griekse yoghurt in een kom en meng alle ingrediënten door elkaar tot je een gladde massa hebt.
- Laat de tzatziki minimum 2 uur in de koelkast staan zodat hij opstijft.
Zalig als dipsaus bij het aperitief en ook heerlijk bij gegrild of gebakken vlees.