TZATZIKI

Een topper uit de Griekse keuken, met komkommer als hoofdingrediënt.

Wat heb je nodig?

  • 1 komkommer
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • sap van 1 citroen
  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 1 el fijngehakte dille (eventueel ook munt)
  • Peper en zout

Tzatziki maken in 6 stappen

  1. Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
  2. Rasp de komkommer.
  3. Doe de geraspte komkommer in een vergiet en laat goed uitlekken.
  4. Pers de knoflook, hak de dille en munt.
  5. Doe de Griekse yoghurt in een kom en meng alle ingrediënten door elkaar tot je een gladde massa hebt.
  6. Laat de tzatziki minimum 2 uur in de koelkast staan zodat hij opstijft.

Zalig als dipsaus bij het aperitief en ook heerlijk bij gegrild of gebakken vlees.