SCANNEN MET JE SMARTPHONE

Mobiel scannen is eenvoudiger dan scannen met een oude vertrouwde scanner. Wij leggen uit hoe je dit doet.

Het voordeel van scannen met je smartphone is dat je die smartphone altijd bij je hebt. Je kan gescande documenten op je smartphone bewaren. Als je je smartphone verliest of als hij gestolen wordt, ben je je gegevens kwijt.

Synchroniseren met je PC of Mac kan natuurlijk ook, maar dat is een beetje omslachtig omdat uploaden naar de cloud veel sneller (en soms ook automatisch) gaat. Clouddiensten zijn er in alle vormen en maten. Ze hebben elk hun eigen voordelen en eigenaardigheden. Zorg dat je alles naar dezelfde clouddienst uploadt, niet naar tien verschillende. Vrijwel elke cloud-app heeft ook een scanmogelijkheid.

Er bestaan ook apps die gescande tekst kunnen omzetten in digitale tekst (oftewel, tekst die je daarna kunt kopiëren en plakken).

In sommige gevallen is het handig om héél veel documenten als één document te scannen, simpelweg omdat dit sneller is. Maar dan zit je natuurlijk wel met één grote pdf, terwijl je eigenlijk losse documenten wilde hebben. Maar je kunt documenten heel eenvoudig scheiden. Surf naar www.splitpdf.com en upload het bestand dat je wilt splitsen. Klik op Extract all pages into separate files of geef specifiek aan welke bestanden je wilt splitsen. Druk nu op Split om de bestanden daadwerkelijk te splitsen. Er wordt nu een zip-bestand aangemaakt met daarin alle pagina’s uit het hoofddocument als afzonderlijk pdf-bestand.

Ook het tegenovergestelde is mogelijk: je hebt allerlei losse bestanden gescand en wil die graag combineren in één pdf. Surf naar www.pdfmerge.com en upload de bestanden die je wilt combineren tot één pdf. Standaard staan er vier velden, maar door te klikken op More files kun je meer velden toevoegen. Klik vervolgens op Merge! De site gaat voor je aan de slag, en vrijwel direct daarna wordt het gecombineerde pdf-bestand automatisch voor je gedownload.