OUDE SMARTPHONE NUTTIG MAKEN

Drie jaar houdt een gemiddelde gebruiker het vol met zijn smartphone. Dat komt deels omdat de fabrikanten dat soort gebruikstermijnen hebben geforceerd maar ook omdat de software gewoon niet veel langer meegaat. Er zijn gelukkig genoeg manieren waarop je een oude smartphone of tablet nieuw leven kan inblazen om er nog enkele jaren extra plezier uit te halen. We doen enkele suggesties.

Maak je smartphone helemaal leeg en schenk hem aan je grootouders. Zo kan je contact houden via WhatsApp of Instagram. Maak van je bomma een moderne grootmoeder, ze zal je dankbaar zijn!

Smartphones zijn uitgerust met prima camera’s waardoor je het toestel kan benutten als webcam of beveiligingscamera. Er bestaan hiervoor heel wat applicaties met elk hun eigen voor- en nadelen

Spelletjes spelen op telefoon of tablet, kinderen zijn er verzot op, maar als ouder ben je er toch niet altijd even gerust op wanneer je dat dure speelgoed in een kinderhand stopt. Waarom maak je geen spelcomputer van die oude telefoon of tablet in de kast? Voorzie het toestel van een stevige case ter bescherming en zet de boel op slot, zodat je kinderen geen verkeerde dingen kunnen doen. Zowel op Android, iOS als Windows zijn daar enkele ingebakken instellingen voor beschikbaar, maar je kan ook beroep doen op een externe app.

Heeft je telefoon een infraroodsensor aan boord? Dan kan je hem gebruiken om bijvoorbeeld je televisie mee aan te sturen. Maar zelfs wanneer dat niet het geval is, kan je een oude smartphone in dienst nemen als WiFi-afstandsbediening voor alle apparaten die in je thuisnetwerk zijn opgenomen. Dan denken we niet alleen aan je Apple TV, Chromecast of Android TV, Google Home, maar ook elk slim apparaat in huis dat met een app werkt (luidsprekers, thermostaat, lampen, alarmsysteem…). Verzamel al die apps op één smartphone of tablet en laat deze afstandsbediening voor je smart home op de salontafel liggen, zodat al je huisgenoten er makkelijk toegang tot hebben.