MY BENEFITS

Een attest aanvragen om te bewijzen dat je recht hebt op sociale voordelen is vaak een flinke klus. Met de app MyBEnefits kun je zelf onmiddellijk online een attest aanvragen en voorleggen.

Mensen in een financieel moeilijke situatie betalen bijvoorbeeld minder voor gas, water en elektriciteit. Gepensioneerden kunnen goedkoper reizen met het openbaar vervoer. Mensen met een beperking  kunnen rekenen op kortingen als ze naar een pretpark of museum gaan.

Bij duizenden organisaties moet je als burger met een sociaal statuut eerst een aanvraag doen om een korting of voordeel te krijgen. Vaak moet je een attest voorleggen, uitgereikt door de FOD Sociale Zekerheid, de Federale Pensioendienst, het agentschap Vlaamse Sociale Bescherming, de mutualiteit of het OCMW.

Met de app MyBEnefits kan je zelf onmiddellijk online een attest aanvragen en voorleggen. De mobiele app, of de bijhorende online toepassing, toont in enkele klikken de actuele situatie met het specifieke sociaal statuut en de postcode van de woonplaats. Veilig inloggen gebeurt via de e-ID, ITSME of een eenmalige tijdelijke code.

Play store voor android: MyBEnefits

URL voor alle toestellen:  www.mybenefits.fgov.be