HAVERMOUTKOEKJES MET CHOCOLADE

Een lekker en makkelijk tussendoortje.

Ingrediënten (op kamertemperatuur)

  • 50 g boter
  • 1 ei
  • 200 g havermout
  • 80 g pure chocolade
  • 50 g suiker
  • 1 eetlepel zelfrijzende bloem

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Doe de havermout, de boter, de suiker en het ei in een mengkom. Kneed tot een vaste massa. Zeef de bloem boven het deeg en kneed nogmaals.
  • Rol balletjes van het deeg, ter grootte van een pingpongballetje. Druk ze plat met de bolle kant van een eetlepel en schik naast elkaar op een bakplaat met bakpapier Opgelet: laat genoeg ruimte tussen elk koekje!
  • Zet 10 à 12 minuten in de voorverwarmde oven (tot koekjes licht goudbruin kleuren)
  • Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Smelt de chocolade au bain-marie: plaats daarvoor een hittebestendige mengkom met de chocolade op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken.
  • Doop een lepel in de gesmolten chocolade en trek kriskras strepen over je koekjes. Laat opstijven in de koelkast.

 

Smakelijk!