PITTIGE PASTINAAKSOEP

Verrukkelijk en gezond!

Ingrediënten 

  • 3 middelgrote pastinaken
  • 1 grote wortel
  • 1 ajuin
  • bouillonblokje
  • chilipeper
  • boter
  • 1 liter water

 

Bereiding

Schil de pastinaken en de wortel en snij ze in blokjes.

Snij ook de ajuin in blokjes.

Smelt de boter in de pot en fruit daarin de ajuintjes.

Voeg nu de pastinaak, wortel en het bouillonblokje toe.

Laat alles sudderen in een bodempje water gedurende 6 à 7 minuten.

 

 

Breng 1 liter water aan de kook en voeg toe.

Zet het vuur af.

Kruid goed met chilipeper en mix alles.

(Als de soep te dik is, voeg je wat extra water toe)

Serveertip: deze pittige pastinaaksoep is lekker als je een paar sneetjes brood in blokjes snijdt, en de blokjes even bruin roostert in de pan. Werk de soep af met de gebakken korstjes… en je hebt een heerlijke winterlekkernij voor je neus.

 

Smakelijk!