COVID-19 EN JE VERZEKERINGEN

Hoe zit dat nu?

Vanaf 25 september is het niet langer verboden, maar strikt afgeraden om naar rode zones af te reizen.

Wie toch afreist naar een rode bestemming, zal ter plaatse niet op reisbijstand van de meeste ziekenfondsen kunnen rekenen. “De strikte ontrading wordt beschouwd als een negatief reisadvies, wat een dekking vanuit de aanvullende verzekering uitsluit”, besliste Mutas, de gezamenlijke bijstandsdienst voor zowat 8,8 miljoen leden van verschillende ziekenfondsen.

Wie afreist naar een regio die pas tijdens het verblijf van groen of oranje naar rood verandert, behoudt wel het recht op medische bijstand. “De code op de vertrekdatum is bepalend voor de dekking”, klinkt het.

Informeer je goed bij jouw verzekeraar in welke omstandigheden de annulatie- en/of reisbijstandsverzekering tussenkomt bij ziekte door covid-19.

Opgelet: je vakantie annuleren omwille van covid-19 op je bestemming zal niet gedekt worden door je annulatieverzekering. Onderhandel zelf met je touroperator of luchtvaartmaatschappij om je reis te annuleren of verplaatsen.

De algemene voorwaarden van je hospitalisatieverzekering blijven gelden,  ook bij een hospitalisatie omwille van covid-19. Dat is ook zo als je een hospitalisatieverzekering hebt via je werkgever.

Opsporingstesten naar het coronavirus  worden volledig gedragen door het RIZIV.

Overlijdensverzekeringen bevatten nagenoeg geen enkele uitsluiting. Dus overlijden door covid-19 is geen belemmering om het kapitaal uit te betalen.