De bereiding is simpel, het resultaat zalig!
Ingrediënten: (8 personen)
125 g fijne kristalsuiker
100 g boter
90 g zelfrijzende bloem
80 g confituur naar keuze (rode vruchten, aardbeien, frambozen,…)
3 eieren
2 eetlepels cacao
Hazelnootpasta
Bakje aardbeien
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de boter met de suiker luchtig en voeg één voor één de eieren toe tot ze mooi zijn opgenomen.
Zeef de bloem en cacao en voeg toe.
Voeg als laatste de confituur toe.
Bekleed een taartvorm met bakpapier en giet er het mengsel in.
Bak de cake 45 à 50 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Laat de cake lichtjes afkoelen in de taartvorm en laat hem verder afkoelen op een rooster.
Deel nu de cake horizontaal in tweeën en besmeer een deel met de hazelnootpasta.
Leg het andere deel van de cake er vervolgens weer op.
Versier met een laagje hazelnootpasta en garneer met de aardbeien.