MOSSELSOEP

Mosselsoep met saffraan en witte wijn: heerlijk!

Ingrediënten: (4 personen)

1 kg mosselen
100 g prei
2 stengels bleekselderij
1 bosje gehakte peterselie
2 dl witte wijn
2 dl room
Nootje boter
Saffraanpoeder
Peper en zout

Bereidingswijze:

Spoel de mosselen een aantal keer met koud water. Laat ze daarna een tijdje in koud water liggen. Zo weekt het zand los en kunnen open mosselen hun schelp sluiten.

Smelt in de kookpan een nootje boter.
Laat de schoongemaakte, grof versneden prei en selderij even fruiten.

Voeg de mosselen toe en giet de witte wijn erbij.
Laat de mosselen gaarkoken en haal ze vervolgens uit hun schelp.

Zeef het kookvocht van de mosselen door een puntzeef.
Voeg de room toe en laat even doorkoken.
Breng op smaak met peper, zout en een snuifje saffraanpoeder.

Schik de mosselen in individuele soepkommetjes, overgiet met de roomsoep en garneer met wat gehakte peterselie en enkele mosselschelpen.