SNELLE BESSENTAART

Zin in zelfgemaakte taart maar weinig tijd? Probeer dan onze snelle bessentaart!

Ingrediënten

Taart
1 rol kruimeldeeg
200 ml volle room
500 g mix zomerbessen (aardbeien, blauwe bosbessen, bramen, frambozen,…)
2 el vanillesuiker
Poedersuiker
Hagelslag
Vanillepudding
500 ml melk of (ongezoete amandelmelk, soja of rijstdrink)
75 g suiker of zoetstof
Pakje puddingpoeder (50 g)

Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het deeg open en beleg er een taartvorm mee.
Prik enkele gaatjes in het deeg met een vork, bekleed met bakpapier en vul met droge rijst.
De allerlekkerste taartbodem krijg je als je de bodem eerst ‘blind bakt’. Dit betekent dat je de bodem eerst bakt met droge rijst, dus zonder vulling. Hierdoor zorg je ervoor dat de bodem goed gaar en knapperig wordt en dat je geen zompige bodem krijgt. Je kunt eventueel ook keramische bonen gebruiken. De droge rijst kan je hergebruiken als je ze bewaart in een goed afgesloten bewaardoos.
Plaats 10 minuten in de oven.
Verwijder de droge rijst en papier en plaats nog eens 5 minuten in de oven.
Start ondertussen met het maken van de vanillepudding.
Schep een klein beetje melk in een tas en meng daarin het puddingpoeder
Voeg de suiker bij de rest van de melk en breng aan de kook
Neem de pan van het vuur en giet de melk met het puddingpoeder erbij terwijl je voortdurend roert
Laat de pudding nog 1 minuut doorkoken onder voortdurend roeren

Giet de pudding in een schaal en laat afkoelen. Roer regelmatig zodat er geen velletje op komt. (of ook mogelijk: bedek de pudding met plastiekfolie, duw die goed tegen de pudding, zo komt er ook geen velletje op)

Klop de room met een eetlepel poedersuiker op. Doe de helft van de bessen in een mengkom en schep er de vanillesuiker onder. Duw het fruit met een vork wat plat.
Spatel er voorzichtig de room onder.
Verdeel de pudding over de afgekoelde taartbodem. Schep er de room met het fruit op en bestrooi met hagelslag.
Werk de taart af met het resterende fruit en bestrooi met poedersuiker.