WAT MET ONGEWENSTE E-MAILS?

Er komt een heleboel e-mail in je inbox waar je helemaal niet op zit te wachten. Dit is hoe je zo snel mogelijk van ongewenste e-mail afkomt.

Elke dag worden er miljarden spam e-mails tegengehouden door allerlei spamfilters. Het is vervelend als er e-mails door deze filters glippen. Dit is slechts een fractie van wat er werkelijk naar je e-mailadres wordt verzonden.

Open ongewenste e-mail niet. Toch geopend? Klik niet op de weblinks in de e-mail. Zo weet de afzender dat je e-mailadres werkt en dat je het echt gebruikt. Zo komt er meer spam jouw kant op.

Zoek ook niet in een e-mail die je niet vertrouwt naar een uitschrijfoptie. Deze verwijzen naar pagina’s die in staat zijn allerlei gegevens over je te weten te komen

Als een e-mail van een betrouwbare bron komt , dan kun je wel op zoek gaan naar een ‘uitschrijven’-link en je op die manier van de ongewenste mail ontdoen. Phishing mails maken vaak gebruik van het uiterlijk van een voor jou vertrouwde mail.  

Elk e-mailprogramma biedt de mogelijkheid om afzenders te blokkeren. Je kunt e-mail ook als ‘spam’ markeren. zo weet je e-mailprovider welke e-mail jij persoonlijk ziet als ongewenst. Je kunt eventueel zelf een filter instellen waardoor e-mail van een bepaalde afzender of die bepaalde woorden in de onderwerpregel bevat al uit je inbox wordt gezuiverd.

Als je op heel veel ongewenste e-mail krijgt, dan kun je overwegen om een nieuw en dus ander e-mailadres aan te maken. Wees voorzichtig in wie jouw e-mailadres allemaal te zien krijgen. Als je je e-mailadres op een beurs of bij allerlei prijsvraagsites achterlaat, dan is de kans groter dat deze in de handen komt van spam-verstuurders.