GRANOLA MAKEN VOOR DUMMIES

Heerlijk: zelfgemaakte granola.

Ingrediënten

  • 50 gram havervlokken
  • 100 gram gemengde ongezouten noten (walnoten, hazelnoten, cashewnoten, amandelen,…)
  • 4 eetlepels honing
  • 3 eetlepels zonnebloemolie

Eventueel

  • 25 gram pompoenpitten
  • 25 gram zonnebloempitten
  • Rozijnen voor een lekkere zoete toets
  • Voeg gerust ook andere pitten en zaden toe als je ze in huis hebt

Bereiding

  • Verwarm de over voor op 180°C
  • Meng alle noten, pitten en zaden goed door elkaar in een kom
  • Overgiet het geheel met de honing en zonnebloemolie en meng goed 
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Leg het mengsel op bakpapier 
  • Strijk het mengsel mooi open
  • Stop het mengsel ongeveer 20 minuten in de oven
  • Laat 15 minuten afkoelen en klaar!
  • Snij in repen of breek ik stukken

Tips

  • Zelfgemaakte granola kan je afgesloten een tweetal weken bewaren
  • Lekker met yoghurt en vers fruit