EICROQUE

Voor wie niet kan kiezen tussen een boterham met ei of een croque monsieur.

Per eicroque heb je het volgende nodig:

  • beetje boter
  • 1 boterham
  • 1 ei
  • Peper en zout
  • 1 sneetje jonge kaas
  • 1 sneetje hesp

Ingrediënten eicroque

Bereiding:

  • Je snijdt een vierkant uit het midden van de boterham.
  • Je doet wat boter in de pan en laat het smelten.
  • Je legt de boterham in de pan en breekt je eitje netjes in het vierkant (alsof je een spiegelei maakt).
    Bakken eicroque kant 1
  • Als het ei begint te stollen draai je de boterham om en bak je de boterham met het ei aan de andere kant.
    Bakken eicroque kant 2
  • Ondertussen leg je er een sneetje jonge kaas en hesp op en het vierkantje dat je uit je boterham had gesneden.
    (als je dat liever hebt kan je natuurlijk ook een volledige boterham erop leggen)
  • Als het ei aan de andere kant ook klaar is draai je alles om en laat nog kort even bakken, zodat de kaas wat smelt.
  • Klaar om te serveren, lekker met wat augurkjes, ketchup en mosterd bij.
  • Smakelijk