Geweldig lekker en gemakkelijk recept voor cake met appel of peer.
Ingrediënten
- 2 eieren
- 250 gram zelfrijzende bloem
- 250 gram suiker (kan je minder van in doen en wat zoetstof gebruiken)
- 250 gram boter
- 250 cl melk
- 2 appels en 2 peren (of 4 appels / 4 peren)
Bereidingswijze
- Splits de eieren en doe het eiwit en de dooier in 2 aparte kommen
- Klop het eiwit stijf
- Klop de dooier luchtig tot die lichter wordt van kleur
- Smelt de boter in de microgolf of op het fornuis en voeg daarna de suiker toe aan de gesmolten boter, roer goed tot die volledig opgelost is
- Voeg dit boter-suikermengsel bij de bloem en roer eerst met een lepel, daarna met een mixer
- Voeg de melk toe en roer tot glad deeg, doe daarna hetzelfde met het eigeel
- Schep de eiwitten onder het deeg, opgepast: niet wild roeren zodat de cake luchtig blijft
- Snij het fruit in kleine stukjes en roer die voorzichtig onder het deeg
- Beboter je cakevorm en doe het mengsel hierin
- Plaats de cake ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C
- Om de beste appelcake te bakken raden we aan geen hete lucht te gebruiken (de hete lucht ventilator van je oven afzetten)
- Wordt de buitenkant te snel bruin? Dan staat je oven wat te hoog!
- Wanneer de baktijd voorbij is steek je een breinaald in het midden van de cake. Komt deze er droog en schoon uit dan is je cake klaar. Zo niet, bak ‘m dan nog even een paar minuten langer. Smakelijk!