Het bananenbrood met Griekse yoghurt blijft een beetje smeuïg maar is overheerlijk.
Nog even op een rijtje
- 1 theelepel (tl) is 5 milliliter
- 1 eetlepel (el) is 15 milliliter
Geheugensteuntje
- 1 eetlepel zout is ongeveer 10 gram
- 1 eetlepel suiker is ongeveer 12 gram
- 1 eetlepel boter is ongeveer 12 gram
- 1 eetlepel bloem is ongeveer 8 gram
- 1 eetlepel rijst is ongeveer 12 gram
Ingrediënten
- 3 rijpe bananen
- 150 gram havermout
- 1 potje Griekse yoghurt (150 gram)
- 2 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel honing
- Een snufje zout
- 1 theelepel kaneel of speculaaskruiden
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Maal de havermout tot meel met je blender/keukenrobot
- Voeg alle andere ingrediënten toe en laat alles enkele minuten blenden tot een gladde massa
- Bak het bananenbrood in een flexibele cakevorm
- Plaats het bananenbrood ongeveer 40 minuten in de oven
- Prik af en toe met een prikker om te controleren of het bananenbrood gaar is