BANANENBROOD MET GRIEKSE YOGHURT

Het bananenbrood met Griekse yoghurt blijft een beetje smeuïg maar is overheerlijk.

Nog even op een rijtje

  • 1 theelepel (tl) is 5 milliliter
  • 1 eetlepel (el) is 15 milliliter

Geheugensteuntje

  • 1 eetlepel zout is ongeveer 10 gram
  • 1 eetlepel suiker is ongeveer 12 gram
  • 1 eetlepel boter is ongeveer 12 gram
  • 1 eetlepel bloem is ongeveer 8 gram
  • 1 eetlepel rijst is ongeveer 12 gram

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 150 gram havermout
  • 1 potje Griekse yoghurt (150 gram)
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel honing
  • Een snufje zout
  • 1 theelepel kaneel of speculaaskruiden

20200426_125410
Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Maal de havermout tot meel met je blender/keukenrobot
  • Voeg alle andere ingrediënten toe en laat alles enkele minuten blenden tot een gladde massa
  • Bak het bananenbrood in een flexibele cakevorm
  • Plaats het bananenbrood ongeveer 40 minuten in de oven
  • Prik af en toe met een prikker om te controleren of het bananenbrood gaar is

 

20200426_130928