BROOD BAKKEN VOOR DUMMIES

Niets zo eenvoudig als het bakken van je eigen brood… met een kant-en-klare broodbakmix naar keuze. Water toevoegen, kneden, laten rijzen en bakken maar.

Ingrediënten:

  • Een kant-en-klare broodbakmix naar keuze (boerenbrood, speltbrood, volkorenbrood, meergranenbrood, zonnebloempittenbrood,…)
  • Water toevoegen
  • 10 minuten kneden (we deden dit zonder keukenrobot)
  • 45 minuten afgedekt laten rijzen
  • Brood in bakvorm plaatsen
  • Nogmaals 50 minuten laten rijzen
  • Plaats het brood 15 minuten in een voorverwarmde oven op 230°C
  • Verminder na een kwartier de temperatuur van je oven tot 200°C en laat je brood nog 40 minuten verder afbakken
  • Laat je brood afkoelen
  • Resultaat: heerlijk brood

brood bakken 3