MARMERCAKE

Een heerlijke klassieker!

Ingrediënten:

  • 200 gr boter op kamertemperatuur (+ 1 eetlepel extra)
  • 200 gr fijne kristalsuiker
  • 200 gr zelfrijzende bloem
  • 4 eieren
  • 50 ml volle melk (+ 1 eetlepel extra)
  • 15 gr cacaopoeder
  • 1 koffielepel vanille-extract (of een zakje vanillesuiker)
  • 1 snuifje zout

rechthoekige cakevorm van 18 cm
keukenrobot, elektrische mixer of handmixer

Ingrediënten cakeBereiding:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Klop de boter met de suiker luchtig, met de keukenrobot, een elektrische mixer of met de hand.
  • Voeg de eieren toe en mix verder.
  • Voeg daarna de bloem, de melk, het vanille-extract en een snuifje zout toe. Mix verder tot het deeg mooi glad is.

Bleke deeg

  • Doe 1/3 van het deeg in een aparte kom en voeg hier de cacaopoeder en 1 eetlepel melk aan toe. Mix goed.

deeg met cacaopoeder

cacaodeeg

  • Vet de cakevorm goed in met een eetlepel boter.
  • Giet de helft van het bleke deeg in je cakevorm en verdeel over heel de bodem.
  • Doe hier voorzichtig het cacaodeeg over en zorg dat dit mooi verdeeld is over het bleke deeg.
  • Verdeel tot slot de rest van het bleke deeg over het cacaodeeg.

Voor een mooi marmereffect ga je met een tandenstoker in achtvormige lijnen door het deeg omhoog en omlaag. Je zal zien dat er gekleurde lijntjes ontstaan.

lijntjeseffect deeg

Bak de cake gedurende 45 – 50 minuten in een voorverwarmde over op 170 graden.

Prik tijdig in het deeg met een metalen prikker. Zodra er niets meer aan de prikker blijft hangen is de cake klaar.

Smakelijk!cake gesneden 1