RESTJES SAUS INVRIEZEN

Wij verklappen onze gouden tip.

Wat dacht je ervan om de volgende keer je restjes saus in te vriezen met behulp van een ijsblokjesvorm. Je verdeelt de saus mooi in je ijsblokvorm en sluit goed af met een diepvriesfolie of zakje. Restjes saus kan je tot 3 maanden in de diepvries laten zitten.

Voordeel is dat je later kleine porties kan ontdooien en zo ook minder sausrestjes hebt die je moet weggooien. Laat de gewenste hoeveelheid traag ontdooien in je koelkast. Dit is de veiligste manier. Vergeet je saus niet bij te kruiden.

Overtuigd? Haal wat extra ijsblokvormpjes in huis en ga ermee experimenteren. Je hebt ijsblokjesvormen in allerlei vormen en kleuren. Klassieke met vierkante vakjes, maar ook modellen met onregelmatige vormen. Sommige hebben een handig deksel. De flexibele siliconen ijsblokjesvormen zijn handig om je sausrestjes gemakkelijk uit te duwen.

De prijs? Je hebt ze al vanaf ongeveer 5 euro oplopend tot 25 euro voor de extra luxe modellen met deksel.