Klaar voor een pittig recept? We serveren een kruidige vleesvervanger.
Ingrediënten (4 personen)
• 2 courgettes
• Pakje vegetarisch kruimgehakt*
• Pakje feta
• Griekse pasta
• kerstomaten
• Chilipeper
• Oregano
• Olijfolie
• Grof zout
Bereiding
• Verwarm de oven op 200°
• Spoel de courgettes, snij de uiteinden eraf en snij ze in tweeën
• Snij elk van de helften dwars doormidden en lepel het zachte vruchtvlees (pitjes) eruit
• Meng in een kom het vegetarisch gehakt met versneden stukjes feta
• Kruid het gehaktmengsel met chilipeper
• Plaats de courgettehalfjes in een ovenschotel en vul ze met het mengsel
• Overgiet met een fikse scheut olijfolie en kruid met oregano
• Laat gedurende 30 minuten bakken op 200°**
• Kook de Griekse pasta (kooktijd op verpakking)
• Spoel een handvol kerstomaten en snij ze in halfjes
• Als de pasta gaar is: giet ze af, en voeg er de tomaten aan toe
• Bestrooi deze pastasalade met grof zout
Haal de gebakken courgettehalfjes uit de oven. Presenteer ze op het bord met een schep pastasalade.
SMAKELIJK!
*: je kunt ook runds-, lams- of kippengehakt gebruiken
**: als de vulling snel gaart, verminder de oven na 20 minuten naar 180°