PIMP JE SALADE

Tijd voor salades! Met allerlei noten, gedroogde vruchten en zaden, tonen we hoe je je salade op 5 manieren in een handomdraai kan pimpen!

1. Rozijnen: 
Meng eens wat rozijnen in je salade. Naast een zoete touch, zorgen rozijnen ook voor stevigere botten en zijn ze rijk aan vezels. Ook al hebben de gedroogde druiven een hoog suikergehalte, ze verminderen het risico op diabetes en hart- en vaatziekten. Niets dan voordelen dus!

2. Vijgen: 
Vijgen tillen je salade naar een hoger niveau. Ze bevatten veel vitamine A, wat goed is voor de huid, en vitamine B, die je stofwisseling bevordert. Vijgen bevatten meer mineralen dan andere vruchtsoorten en zijn erg vezelrijk. Net zoals rozijnen, zorgen vijgen voor een lekkere, zoete toets in je salade.

3. Notenmix: 
Amandelen, hazelnoten, walnoten, paranoten en cashewnoten. Echte smaakmakers. Voeg een handvol noten toe aan je salade om het krokant effect volledig tot zijn recht te laten komen.

4. Walnoten: 
De moeite waard om in je salade te mengen . Een salade met knapperige walnoten, appel, geitenkaas en honing zijn een echte topper!

5. Zadenmengeling: 
Experimenteer met een zadenmengeling. Lijnzaad, sesamzaad, zonnebloempitten en pompoenpitten . Deze verschillende zaden vormen een flinke bron van omega vetzuren, vitamines en mineralen. Met behulp van de zaden krijgt de salade een heerlijke crunchy afwerking.