Avocado is een vrucht die de laatste tijd aan populariteit wint. Het is gezond en zit boordevol voedingstoffen. Deze avocadodip is erg lekker bij (zelf)gemaakte chips of op toast, zeker in combinatie met een spiegeleitje.
Ingrediënten
  • 2 avocado’s
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 teentje look
  • Citroensap
  • Peper
  • Zout
  • Eventueel: (verse) chilipeper
  • Eventueel: een staafmixer

Tip: Snij je de avocado open en merk je dat hij nog niet volledig rijp is? Pak de avocado in in aluminiumfolie en leg hem 10 minuten in de oven op 200°. Laat afkoelen en je avocado is klaar voor gebruik.

Bereiding
  • Snij de avocado in twee en doe het vruchtvlees in een kommetje.
  • Doe er de Griekse yoghurt, het teentje look en een scheut citroensap bij.
  • Mix alles met een staafmixer (of prak alles met een vork).
  • Voeg peper en zout toe.
  • Houd je van pikant? Voeg een stuk chilipeper toe.
  • Mix het geheel nog eens goed door.
  • Serveer in een leuk kommetje of een potje dat je achteraf kan afdekken.
  • Smakelijk!