DE REKENINGVERZEKERING

Nuttig of overbodig? Wij zochten het uit.

Proficiat! Je weet het misschien niet, maar de kans is groot dat je een rekeningverzekering hebt. Dit verzekeringsproduct wordt door de meeste banken aangeboden. De algemene voorwaarden verschillen van bank tot bank. Je kan het koppelen aan je zicht-, spaar- of termijnrekening.

De verzekering komt tussen wanneer je bij een “ongeval” om het leven komt. De premie wordt berekend op basis van het bedrag dat op je rekening staat.  Wel opletten: vaak weten je nabestaanden niet dat ze recht hebben op die verzekering. Een verzekering waarvan niemand van de erfgenamen afweet is dan ook vrij nutteloos.

De jaarlijkse premie ligt rond de 3,75- tot 4,5 euro per verzekerde rekening. Per jaar heeft een Belg statistisch 0,04% kans om te overlijden door ongeval. Sommige banken bieden dit enkel aan op hun zichtrekeningen, waar meestal het saldo erg klein is. Bij andere banken kan het op alle rekeningen.

Je moet uiteindelijk zelf uitmaken of je die verzekering interessant vindt of niet. Het is vaak moeilijker om de verzekering op te zeggen dan ze aan te gaan. Lees goed de voorwaarden, want je kan de verzekering meestal maar op één ogenblik per jaar opzeggen en je moet dat dan bijvoorbeeld 3 maanden vooraf aanvragen.