ZEEWIER

Groen, gezond & goedkoop.

Momenteel is er overvloedig zeewier aanwezig. Zeekraal is het hele jaar door beschikbaar. Momenteel heb je ook volop lamsoor in de aanbieding. Deze is afkomstig uit Groot-Brittannië en Zeeland.

Wieren zijn een ideale groente bij de vis. Ze hebben een zilte smaak en passen daarom bij elke soort.  De prijs is zo’n 20 euro per kilo, maar dat eet niemand op. Met zo’n 200 gram per persoon ben je al heel goed voorzien.

1. Zeewier: weinig calorieën, veel voedingsstoffen
Slechts 30 calorieën per kopje, maar rijk aan calcium, jodium, magnesium, ijzer en de B-vitaminen. Zeewier is tevens een goede bron voor EPA, een omega 3 vetzuur, en thiamine en niacine.

2. Zeewier en spijsvertering
Het alginaat in zeewier zorgt voor bescherming van de darmwand, waardoor de spijsvertering langzamer gaat en voedingsstoffen beter kunnen worden opgenomen.

3. Zeewier en detoxen
Het eten van zeewier ondersteunt de verwijdering van toxinen en zware metalen uit je lichaam.

4. Zeewier en gezond hart
De langst levende mensen komen uit Okinawa (Japan), waar veel zeewier gegeten wordt. De vezels in zeewier helpen om de bloeddruk te verlagen en verminderen de kans op beroerte en hartaanvallen.

5. Zeewier: hoog jodium gehalte
Jodium is noodzakelijk voor het goed functioneren van de schildklier, een orgaantje ter hoogte van het strottenhoofd, dat hormonen aanmaakt. Het is een vitaal orgaan: zonder de hormonen die de schildklier maakt, kunnen we niet leven.