STREEKPRODUCT KRAANTJESWATER

Wees niet bang. Kraantjeswater is van prima kwaliteit. Fris, zuiver, verkwikkend en budgetvriendelijk. Gezondheid!

Belgisch kraantjeswater voldoet aan de zeer strenge kwaliteitseisen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), die van de EU, de Belgische overheid en aan die van de gewestelijke overheden.

Het is een natuurlijk en veilig streekproduct van topkwaliteit. Zonder verpakking en stukken voordeliger dan flessenwater. De hoeveelheid mineralen zoals natrium, kalium, calcium en magnesium die in de grondlagen zitten, bepalen de smaak. De drinkwatermaatschappij controleert steeds of er geen ziekteverwekkende bacteriën in het water aanwezig zijn. Daarnaast kijken ze naar de zuurtegraad van het water en naar nitraten, ijzer, zoutgehalte en hardheid. Tot slot kijken ze naar verontreinigde stoffen zoals lood en pesticiden.

Zuigelingen en zwangere vrouwen wordt aangeraden om mineraalarm flessenwater te drinken. Dat heeft vooral te maken met het nitraatgehalte. Dat kan op bepaalde plekken te hoog zijn voor deze kwetsbare groepen. Op de website van je drinkwaterleverancier kun je opzoeken of de nitraatnorm overschreden wordt. Anderzijds is kraantjeswater in principe arm aan natrium en net daardoor geschikt voor wie een natriumarm dieet moet volgen.

In oude woningen kunnen loden leidingen voor problemen zorgen. Looddeeltjes kunnen in het drinkwater terecht komen en zo de ontwikkeling van het zenuwstelsel verstoren.

Om te garanderen dat het water schoon uit de kraan komt wordt er chloor gebruikt. Dit is geen reden om naar flessenwater te grijpen. Het gebruik hiervan is minimaal en het heeft geen enkel effect op je gezondheid. En je proeft het niet eens. Voor de mensen die er toch last van hebben we een eenvoudige tip: laat je glas of karaf met water een paar minuten staan, zo verdampt de chloor vanzelf.