Deze aardappelbrochettes zijn een heerlijk alternatief voor ‘aardappelen in de schil’. Je kan ze klaarmaken op de BBQ, maar evengoed in de oven laten garen. Serveer ze als hapje of als bijgerecht.
Ingrediënten (per brochette)
  • 1 middelgrote aardappel
  • Spek 
  • Jonge kaas (blok of plakjes)
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • Tijm
  • Brochettestokjes
Bereiding
  • Was de aardappelen en breng ze aan de kook.
  • Laat de aardappelen koken tot ze net niet gaar genoeg zijn.
  • Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen.
  • Snij ondertussen het spek en de kaas in blokjes.
  • Meng de olijfolie in een kommetje met zout, peper en tijm.
  • Snij de aardappelen in schijfjes van ongeveer 1 cm dik.
  • Prik afwisselend een aardappelschijfje, een blokje spek en een blokje kaas op een brochettestokje.
  • Strijk de brochette in met het olijfoliemengsel.
  • Bak de brochettes verder af op de barbecue of in de oven tot de aardappelen en het spek gaar is en de kaas gesmolten is.
  • Laat het smaken!