KRUIDIGE WORTEL-PASTINAAKSOEP

Geen groente zo smaakvol en ‘stevig’ als de pastinaak. Je kunt hem perfect bereiden tot een smaakvolle maaltijdsoep die het hongergevoel zo van tafel veegt.

Ingrediënten:
– 2 grote pastinaken
– 5 wortels
– 1 ajuin
– 1 blokje groentenbouillon
– chilipeper
– kurkuma
– afwerking: room, peterselie, hamblokjes

Bereiding:
– snij de ajuin in kleine stukjes
– schil de pastinaken en wortels, snij ze in blokjes
– fruit de ajuin in voldoende boter
– voeg de wortels, pastinaak en het bouillonblokje toe
– laat gaar stoven met een bodempje water
– wanneer de groenten gaar zijn, voeg je 1 liter water toe(*) en breng je alles terug aan de kook
– haal de pot op kookpunt van het vuur
– kruid goed af met kurkuma en chilipeper(**)
– mix alles

*: je kunt de hoeveelheid water uiteraard aanpassen. Verkies je een stevige maaltijdsoep, dan volstaat ¾ liter al

**: straf spul, dus voorzichtig daarmee!

Afwerking :
– dien op in een kom met een scheutje room, wat versnipperde peterselie en een eetlepel hamblokjes

SMAKELIJK!