- Haal de scampi uit het vriesvak en laat deze ontdooien.
- Doe de spekblokjes in een pan en zet op een gemiddeld vuurtje. Je hoeft geen boter toe te voegen: het vet in het spek smelt door de warmte en dient als ‘bakboter’. Roer regelmatig. Zet daarna het vuur wat zachter terwijl je verder werkt aan de rest.
- Controleer de scampi en verwijder waar nodig het darmkanaal. Dep ze droog met een keukenpapiertje en leg ze in een kom.
- Snij look fijn en voeg dit samen met peper, zout en currypoeder toe aan de scampi’s. Meng alles en laat even staan.
- Snij de appels in partjes en besprenkel met citroensap. Zo verkleuren de appels niet en geef je het slaatje een frisse toets. Zet de appels, indien mogelijk, in de koelkast.
- Bak nu de scampi’s in wat bakboter of olijfolie tot ze krokant zijn.
- Haal de spekjes van het vuur en dep ze af met wat keukenpapier. Zo verwijder je overtollig vet en worden ze krokanter.
- Doe wat sla in een bord en voeg de appels, scampi’s en spekjes toe.
- Werk af met een dressing naar keuze.
- Smakelijk!
|