SLAATJE MET SCAMPI, SPEK EN APPEL

Dit lauw slaatje is perfect als je niet veel tijd hebt, maar toch gezond en lekker wil eten. 
Ingrediënten (voor 4 personen)
  • 24 scampi’s (uit het vriesvak)
  • 300 gram spekblokjes
  • 2 appels
  • Krop sla (een zakje kan ook)
  • Citroensap (vers of uit een flesje)
  • Look
  • Currypoeder
  • Zout
  • Peper
  • Bakboter of olijfolie
  • Dressing naar keuze 
Bereiding
  • Haal de scampi uit het vriesvak en laat deze ontdooien.
  • Doe de spekblokjes in een pan en zet op een gemiddeld vuurtje. Je hoeft geen boter toe te voegen: het vet in het spek smelt door de warmte en dient als ‘bakboter’. Roer regelmatig. Zet daarna het vuur wat zachter terwijl je verder werkt aan de rest.
  • Controleer de scampi en verwijder waar nodig het darmkanaal. Dep ze droog met een keukenpapiertje en leg ze in een kom.
  • Snij look fijn en voeg dit samen met peper, zout en currypoeder toe aan de scampi’s. Meng alles en laat even staan.
  • Snij de appels in partjes en besprenkel met citroensap. Zo verkleuren de appels niet en geef je het slaatje een frisse toets. Zet de appels, indien mogelijk, in de koelkast.
  • Bak nu de scampi’s in wat bakboter of olijfolie tot ze krokant zijn.
  • Haal de spekjes van het vuur en dep ze af met wat keukenpapier. Zo verwijder je overtollig vet en worden ze krokanter.
  • Doe wat sla in een bord en voeg de appels, scampi’s en spekjes toe.
  • Werk af met een dressing naar keuze.
  • Smakelijk!