GELEZEN: BEAUTY & MAKE-UP

Stralend voor de dag te komen zonder koffers vol producten.

Beauty en make-up die geen aanslag plegen op je budget. Goed begonnen is half gewonnen. Aangepaste huidverzorging zorgt ervoor dat je de dag stralend aftrapt.

Maak zelf je hydraterend gezichtsmasker. Een heleboel natuurlijke ingrediënten hydrateren én verzachten de huid. Je hebt ze waarschijnlijk gewoon in huis! 

Leg eerst een warm washandje op je gezicht voor je begint met je masker uit te smeren. Dit gezichtsmasker beschermt jouw huid tijdens druilerige en koude dagen. Je hebt slechts 2 ingrediënten nodig. Yoghurt werkt voedend en verzachtend, ideaal als basis voor een masker. Smeren maar!

Wat heb je nodig?
– 2 eetlepels natuuryoghurt
– 2 eiwitten

Zo maak je het
1. Splits het eiwit van het eigeel. Doe dit 2 keer
2. Voeg 2 el yoghurt toe aan de eiwitten en meng alles goed.
3. Breng het masker aan op je gezicht en hals, maar blijf uit de buurt van je ogen.
4. Laat het masker 5 minuten inwerken en was het daarna grondig af met warm water.
5. Dep je gezicht droog met een handdoek.

Spaar bij het insmeren de oogzone. Je ogen en de huid errond zijn te gevoelig voor de hoge concentratie aan werkzame stoffen.
Is je gezichtsmasker te lopend? Laat het mengsel dan opstijven in je koelkast.
Ook kokosolie en olijfolie doen wonderen voor de huid!

Foundation is duur, onnodig en we smijten jaarlijks ongeveer een halve flacon in de vuilnisbak. Con-cealer is hét alternatief. Je stipt er je voorhoofd, neus en kin mee aan. Meer dekking heeft een doorsnee huid trouwens niet nodig.

Blush is een veelzijdige product dat ook oogschaduw kan vervangen. Wees niet bang om rozige of oranje tinten op de oogleden te gebruiken, ze geven je een frisse en jeugdige oogopslag.


Restjes matte grijze of bruine oogschaduw kunnen perfect dienstdoen als wenkbrauwpoeder. Keil ze dus niet in de vuilnisbak.

Voor je mascara zijn er budgetvriendelijke opties genoeg. Vervang ze wél elke drie maanden. Niet alleen neemt het effect van het product mettertijd af, maar ook wordt de tube de perfecte broedplaats voor bacteriën.

Lipstick als blush, blush als lipstick, lippenbalsem als highlighter … Mogelijkheden te over om voordelig te werk te gaan. Veel succes bij het experimenteren.