FLUVIUS

 

Op 7 februari werd nutsbedrijf Fluvius geboren. Tijd voor een nieuwe website, een eengemaakte klantenservice en het nieuwe handgeschreven logo op de bestelwagens en uniformen van de technici en meteropnemers. De oude merknamen Eandis en Infrax zijn nu echt verleden tijd.

Eandis en Infrax waren op 1 juli vorig jaar al officieel gefuseerd tot één bedrijf. In het straatbeeld en voor klanten bleven de oude namen de voorbije maanden echter nog in gebruik tot het nieuwe bedrijf klaar was om alle klanten eenzelfde service te kunnen aanbieden.

Als klant van het vroegere Eandis of Infrax hoeven we zelf niets te ondernemen. Wie Eandis of Infrax contacteert, komt automatisch bij Fluvius terecht. Op de nieuwe website fluvius.be begint elke aanvraag met een postcodecheck, zodat onmiddellijk de in die gemeente beschikbare Fluvius-diensten (energie, riolering, openbare verlichting, kabeldistributie, warmte of glasvezel) zichtbaar worden.


Vanaf nu zijn het medewerkers in Fluvius-uniform en -wagens die in de straten de werken aan de nutsleidingen uitvoeren. Het is ook een meteropnemer van Fluvius die de meterstanden komt noteren.  Elke medewerker heeft ook een Fluvius-badge bij zich om zich bij de klant te legitimeren.

In regio’s waar Infrax vroeger één of meerdere nutsvoorzieningen beheerde, wijzigen wel de contactnummers. Het nummer om pannes of storingen te melden wordt net als in de rest van Vlaanderen 078 35 35 00. Het telefoonnummer voor dringende oproepen bij gasgeur wordt overal 0800 65 0 65.


Alle klanten in heel Vlaanderen krijgen een nieuwe sticker in de bus om in de buurt van de meterkast te kleven. Zo heeft iedereen de juiste contactgegevens altijd in de buurt. Sowieso blijven de oude nummers de komende jaren automatisch doorschakelen naar het Fluvius-nummer.

Wie in een gemeente woont waar tot nu toe zowel Eandis als Infrax een of meerdere nutsactiviteiten uitvoerden, kan voortaan alle klantenkantoren van Fluvius terecht met vragen over alle Fluvius-diensten.

Fluvius in een notendop

 • Maatschappelijke zetel: Brusselsesteenweg 199, 9090 Melle
 • Aantal medewerkers: 5330
 • Werkmaatschappij voor 14 intercommunales: Gaselwest, Imea, Imewo, Infrax West, Inter-Aqua, Inter-Energa, Intergem, Inter-Media, Iveg, Iveka, Iverlek, PBE, Riobra en Sibelgas.
 • Totale lengte elektriciteitsnet: 142.000 kilometer
 • Totale lengte gasnet: 57.000 kilometer
 • Totale lengte riolering: 11.000 kilometer
 • Totale lengte kabeldistributienet: 20.500 kilometer
 • Totaal aantal aansluitingen: 7 miljoen
 • Aantal aansluitingen elektriciteit: 3,5 miljoen
 • Aantal aansluitingen aardgas: 2,2 miljoen
 • Aantal aansluitingen riolering: 630.000
 • Aantal aansluitingen kabeldistributie: 540.000