OPGEPAST!

“Dwangbevel! De rechtbank heeft vandaag uitspraak gedaan in uw dossier, het vonnis is direct uitvoerbaar. Hierdoor kan onze gerechtsdeurwaarder direct beslag leggen op uw bankrekeningen en uw inkomen.” Als je deze angstaanjagende boodschap in je mailbox vindt, verwijder het bericht dan direct. Het is een valse mail van oplichters.

“DWANGBEVEL. PERSOONLIJK – VERTROUWELIJK!” Zo begint de e-mail die veel mensen vandaag in hun mailbox vinden.

Het spambericht toont aan dat de gewiekste oplichters de actualiteit in ons land op de voet volgen.  “Gezien de omstandigheden van de stakingen was onze gerechtsdeurwaarder vandaag niet in de mogelijkheid tot het leggen van beslag, om die reden geven wij u nog een laatste kans om minnelijk over te gaan tot betaling en het beslag te voorkomen.”

Onze goede raad: negeer het bericht en verwijder de mail direct.

Verwittig je bank als je een phishing bericht ontvangt. Elke bank heeft een apart phishing e-mailadres zodat je bericht altijd bij de juiste persoon terecht komt. Dat mailadres begint altijd met phishing@ en dan gevolgd door de naam van je bank. Bijvoorbeeld: phishing@argenta.be of phishing@bnpparisbasfortis.com.

Je kan een verdachte e-mail ook altijd melden aan verdacht@safeonweb.be