- Splits de eieren.
- Klop de dooiers met de suiker tot een bleke luchtige massa.
- Giet de olie en het bier erbij.
- Doe de gezeefde bloem bij het beslag en voeg een snuifje zout toe.
- Meng alles tot een gladde massa.
- Klop de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig door het beslag.
- Verhit de friteuse op 170°.
- Schil de appelen, verwijder het klokhuis (dit kan gemakkelijk met een appelboor) en snijd in schijven van circa 1 centimeter dik.
- Haal de schijven één voor één door het beslag en frituur goudbruin. Om te vermijden dat ze in het netje van de friteuse blijven plakken, kan je een vork onder de beignet houden tot hij begint te drijven.
- Bak hoogstens 2 beignets tegelijk. Anders kleven ze aan elkaar.
- Laat de beignets even uitlekken op een vel keukenpapier en bestrooi met bloemsuiker.
- Smakelijk!
|