Karnemelkstampers
- Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water tot ze gaar zijn.
- Giet de aardappelen af en doe ze opnieuw in de pot.
- Voeg een klontje boter, wat zout en peper toe en giet er wat karnemelk bij.
- Stamp de aardappelen tot puree en voeg er karnemelk aan toe naar eigen smaak tot de puree voor jou de juiste dikte heeft.
- Laat nog even doorkoken, roer af toe zodat de puree niet aanbakt.
Gepocheerd eitje
- Breng water aan de kook in een ruime (en zo hoog mogelijke) pot.
- Voeg er een goede scheut azijn aan toe.
- Breek de eieren elk in een apart kommetje of tas.
- Eens het water kookt, roer je tot er een draaikolk ontstaat.
- Laat hier voorzichtig een eitje in glijden en laat het gedurende 3 minuten garen op een zacht vuurtje.
- Herhaal dit voor alle eieren.
Serveren
- Neem een diep bord en leg er een plakje jonge kaas in.
- Schep de karnemelkstampers over de kaas.
- Leg het eitje hier bovenop.
- Werk af met wat (zee)zout.
- Smakelijk!
|