GRATIS ZICHTREKENING

We gingen tijdens de eerste dagen van het nieuwe jaar op zoek naar een gratis zichtrekening. Ontdek hier onze tips.

Tijdens onze online zoektocht vonden we maar liefst 14 gratis zichtrekeningen. Ze worden gratis genoemd omdat de banken geen maandelijkse bijdragen vragen. Deze zichtrekeningen hebben wel bijna allemaal verborgen kosten! Je betaalt extra voor bijvoorbeeld papieren overschrijvingen, loketverrichtingen , gedrukte rekeninguittreksels of om geld af te halen bij een andere bank.

Het prijskaartje van onze nieuwe zichtrekening hangt af van de diensten waarvan we gebruik willen maken: aantal debetkaarten, kredietkaart, online- of loketverrichtingen, rekeninguittreksels via de post of zelf afdrukken,…

Onze tips

  • Online bankieren is de goedkoopste oplossing.
  • Haal cash af aan de automaten van je eigen bank.
  • De meeste banken schotelen rekeningpakketten voor. Een aantal verrichtingen tegen een vaste maandelijkse prijs. Dergelijke pakketten zijn goedkoper dan wanneer je alles apart zou aanvragen. Als je niet alle diensten nodig hebt betaal je beter voor wat je effectief gebruikt.
  • Lees de kleine lettertjes vooraleer je een zichtrekening opent. Het is de enige manier om te voorkomen dat je plots voor onaangename verrassingen komt te staan.