EENVOUDIGE SPAARTRUC

Digitalisering is nadelig voor ons spaargedrag. Ontdek hoe je meer kan sparen met onze eenvoudige spaartruc.

Online bankieren zorgt  ervoor dat ons (spaar)geld altijd en overal binnen handbereik is. Hierdoor komen we vlugger in de verleiding om impulsaankopen te doen. Met je smartphone heb je in een handomdraai geld overgeschreven van je spaar- naar je zichtrekening. Vroeger moest je eerst naar het bankkantoor om aan het loket, of aan de bankautomaat geld over te schrijven. Een fysieke barrière om aan je spaargeld te komen.

Niet getreurd. In enkele eenvoudige stappen voorkom je dat impulsaankopen je budget op z’n kop zetten. Experimenten toonden reeds aan dat we meer sparen als we minder gemakkelijk aan ons spaargeld kunnen komen.

Open een tweede spaarrekening bij een andere bank. Zo moet je al meer moeite doen om je spaargeld ter beschikking te hebben. Misschien geniet je van een hogere spaarrente. Twee vliegen in één klap. Een (hogere) getrouwheidspremie wordt pas uitbetaald als je geld 12 opeenvolgende maanden op je spaarrekening is blijven staan. De moeite dus om je spaargeld op je tweede spaarrekening onaangeroerd te laten.