BLACK FRIDAY

Je kan er haast niet naast kijken: zowel in reclamefolders, als op de radio, sociale media… gaat het deze dagen over Black Friday, dit jaar op vrijdag 23 november. Het is overduidelijk dat het Amerikaanse fenomeen overgewaaid is naar ons kleine landje. Wat het precies is en hoe je de beste deals kan vinden, lees je hier.

Wat is Black Friday?

Black Friday vindt elke vierde vrijdag van november plaats, de dag na Thanksgiving, één van de belangrijkste feestdagen in de Verenigde Staten. Op die dag zijn de meeste Amerikanen een dagje vrij en start het seizoen van de kerstinkopen. Winkels en webshops lokken zoveel mogelijk klanten door extreem hoge kortingen te geven. In de USA zal het vrijdag over de koppen lopen worden, maar ook bij ons zijn er steeds meer (online) winkels die deelnemen. Een overzicht – maar zeker niet volledig – van de deelnemende winkels kan je hier vinden.

Een goede deal?

Om te weten of je een goede deal sluit, verwijzen we je graag door naar ons artikel omtrent (mis)leidende reclame van 29 juni 2018. Daar vertelden we meer over een simpel trucje waarmee je (online) aanbiedingen kan vergelijken met de prijs van enkele dagen eerder.

Vergeet zeker ook niet de prijzen bij verschillende winkels te checken. Vergelijk je rijk is hier opnieuw van toepassing!