DOE MAAR DIGITAAL!

Registreer je vanaf vandaag voor de eBox, de digitale brievenbus voor overheidsdocumenten.

De federale overheid lanceert vandaag de eBox. Deze digitale brievenbus bundelt alle documenten op één plek. Vanaf eind december kan je in je eBox alle documenten rond pensioenen en financiën terugvinden.

Op termijn zal ook alle correspondentie van steden en gemeenten in die postbus terecht komen en en daar bewaard worden.

Wie al werkt met privé-aanbieders zoals Doccle of Trusto zal de eBox daarin binnenkort ook kunnen integreren. Op die manier kunnen die gebruikers hun overheidsdocumenten ontvangen op hun vertrouwde platform. 

Je kan je vanaf vandaag registreren voor de eBox via de website Doe maar digitaal’.

Je kan de digitale brievenbus daar koppelen aan je e-mailadres. Als er een nieuw document beschikbaar is, krijg je een e-mail. Je kan je dan inloggen via de eBox met je elektronische identiteitskaart, token of via de app itsme®