Venkel en halloumi (een traditioneel Cypriotische kaas), zijn twee producten waarmee je misschien niet echt vertrouwd bent. Probeer ze eens uit in onderstaand gerechtje. Smakelijk!
Ingrediënten
  • 2 venkelknollen
  • Kerstomaten
  • Halloumi (alternatief: feta)
  • 400 gram kalkoen (vegetarisch alternatief: wokreepjes of tofu)
  • Olijfolie
  • Grof zout 
  • Peper
  • Kipkruiden

Tip: Venkel moet ongeveer 40 minuten in de oven als je ze beetgaar wil. Houd daar rekening mee als je aan de kook gaat.

Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 190°.
  • Snij de venkel in plakken van ± 1 cm. Verwijder loof en takjes.
  • Leg de plakken in een ovenschotel. Overgiet royaal met olie en strooi er grof zout en peper over.
  • Laat de plakken 10 minuten bakken.
  • Snij intussen de halloumi in plakjes.
  • Haal de venkel na 10 minuten uit de oven, leg er de plakjes halloumi op en zet terug in de oven.
  • Laat alles nu ruim 20 minuten bakken.
  • Snij intussen de kerstomaten in halve deeltjes.
  • Snij ook de kalkoen in blokjes en wrijf ze goed in met kipkruiden.
  • Haal de venkelschotel na 20 minuten terug uit de oven. Leg er de stukjes kerstomaat op: het sap zal er voor zorgen dat de venkel verder gaar wordt.
  • Zet de schotel terug in de oven. Bak de kalkoenblokjes intussen bruin en gaar in de pan.
  • Als je kalkoen gaar is, kun je de ovenschotel uithalen en de blokjes erin leggen. 
  • Geniet van deze smaakvolle, gezonde ovenschotel.