- Verwarm de oven voor op 190°.
- Snij de venkel in plakken van ± 1 cm. Verwijder loof en takjes.
- Leg de plakken in een ovenschotel. Overgiet royaal met olie en strooi er grof zout en peper over.
- Laat de plakken 10 minuten bakken.
- Snij intussen de halloumi in plakjes.
- Haal de venkel na 10 minuten uit de oven, leg er de plakjes halloumi op en zet terug in de oven.
- Laat alles nu ruim 20 minuten bakken.
- Snij intussen de kerstomaten in halve deeltjes.
- Snij ook de kalkoen in blokjes en wrijf ze goed in met kipkruiden.
- Haal de venkelschotel na 20 minuten terug uit de oven. Leg er de stukjes kerstomaat op: het sap zal er voor zorgen dat de venkel verder gaar wordt.
- Zet de schotel terug in de oven. Bak de kalkoenblokjes intussen bruin en gaar in de pan.
- Als je kalkoen gaar is, kun je de ovenschotel uithalen en de blokjes erin leggen.
- Geniet van deze smaakvolle, gezonde ovenschotel.
|