VAN OUD SHIRT NAAR HIPPE TAS

Steeds minder winkels geven je een zakje mee voor je aankopen. Je voorziet best zelf iets om je boodschappen in weg te steken. Waarom maak je niet zelf een leuke (winkel)tas? Met dit stappenplan lukt het zeker, zelfs zonder te naaien! Het enige wat je nodig hebt, is een (oud) T-shirt, een pen of een krijtje en een (stoffen)schaar. Leef je uit!

tas1

Stap 1

Draai je T-shirt binnenstebuiten en plooi hem dubbel met de mouwen op elkaar.

tas2   tas3.png

Stap 2

Teken met een stift of krijtje de kniplijnen op je T-shirt.

tas4   tas5.png

Stap 3

Knip uit.

tas6   tas7

Stap 4: 2 mogelijkheden

Optie 1

Knip onderaan een boordje af.

tas8

Optie 2

Leg je T-shirt open, trek op ongeveer 8 cm boven de rand een lijn en knip sliertjes van ongeveer 2 cm breed. Je start hiervoor onderaan en knipt tot aan de lijn.

tas9-kopie.png   tas10-kopie.png

Stap 5: 2 mogelijkheden

Optie 1

Leg je T-shirt open, neem de onderkant samen en bind alles vast met het afgeknipte stuk T-shirt. Knip de uiteinden af.

tas11.png   tas12

Optie 2

Keer je T-shirt binnenstebuiten indien je de sliertjes wil zien of laat hem zo liggen indien je de knoopjes aan de binnenkant wil hebben. Start met het knopen. Knoop telkens de bovenste sliert vast aan de onderste sliert en leg het ene sliertje naar boven en het andere naar beneden. Ben je hiermee klaar? Knoop nu nogmaals vast door telkens het volgende sliertje aan het vorige sliertje te knopen.  

tas13   tas14

Stap 6

Keer indien nodig je T-shirt binnenstebuiten. Je tas is nu klaar voor gebruik!

tas15   tas16

P.S.: Nog meer tips nodig? Google zeker eens ‘T-shirt Tas’! Je vindt er nog een heleboel leuke voorbeelden en zelfs enkele ‘tutorials’.