(MIS)LEIDENDE RECLAME

Het is bijna zo ver. Op zaterdag 30 juni 2018 starten de solden. Het ideale moment om je kleerkast te vernieuwen, die oude TV te vervangen of een ander koopje te doen. Twijfel je echter of de (online) soldenprijs je echt een voordeel oplevert? Online kan je het alvast uittesten met deze tip.

Via een simpel trucje kan je nagaan of je een goede deal sluit of de promotie eerder misleidend is. Het enige wat je nodig hebt is een webshop van de winkel waar je een koopje gezien hebt en Google Chrome of Mozilla Firefox. Het trucje werkt niet op Internet Explorer.

Heb je jouw zinnen gezet op een bepaald product? Typ dan cache: voor de url in de adresbalk en druk op enter. Zo krijg je dezelfde pagina te zien, maar dan van enkele dagen geleden. Je test dit dus best begin juli uit. Zo weet je onmiddellijk of de aanbieding echt voordelig is of dat de webshop je misleidt.

cache

Wij deden de test met twee producten bij een elektrozaak: een laptop en een wasmachine. De laptop kost op 18 juni 20 euro meer dan op 14 juni. De wasmachine heeft dezelfde prijs op beide data.

Laptop cache_

Wasmachine cache_

Je mag je wel eens laten leiden door reclame, maar let op dat ze je niet misleiden!